Organizarea unor evenimente corporate sau private, unor petreceri cu diferite ocazii este destul de dificila daca nu ai la indemana tot ce iti trebuie. Mai jos va vom descrie exact regulile de aranjare a meselor la care vor sta invitatii, precum si nevoia de utilizare de produse (tacamuri, vesela, pahare) conforma cu utilitatea lor. Operatiunea de aranjare a mesei anterior unui eveniment poarta denumirea generica de „mise en place”.

Primul lucru de care trebuie sa tineti cont este prezenta unor produse (tacamuri, vesela, pahare) de calitate, care vor sta pe fiecare masa in timpul evenimentului.  Calitatea produselor, precum si utilizarea lor conforma transmit un mesaj foarte important al gazdei catre invitatii lor, in functie de importanta evenimentului. Daca nu dispuneti de tot ce aveti nevoie pentru aranjarea unei mese perfecte puteti apela la servicii de inchiriere vesela sau inchiriere pahareinchiriere tacamuri, dintr-o oferta foarte bogata prezenta pe piata. Avantajele oferite de un astfel de serviciu de inchiriere de tacamuri, vesela si pahare sunt date de diversitatea de tipuri de produse disponibile, de calitate lor, precum si de rapiditatea cu care acestea pot fi puse la dispozitie.

Al doilea lucru foarte important pentru un eveniment perfect este aranjarea acestor produse la masa. Ca in orice alt domeniu modul in care va arata aranjamentul final depinde strict de regulile de aranjare a produselor pe masa. Un serviciu de inchiriere vesela va poate livra o paleta larga de farfurii, atat ca dimensiune cat si cantitate care se aranjeaza in functie de marimea lor si de importanta felului servit. Farfuria de serviciu, sau farfuria suport, care e mai mare decat restul veselei, va sta pe masa, in fata scaunului celor prezenti la eveniment, la 1 cm distanta de marginea blatului mesei, ea fiind suportul pentru toate felurile de mancare oferite de gazda invitatiilor ei. Aceasta farfurie va fi si suport pentru servetel, care va fi asezat sub diverse forme, pana la primul fel de mancare servit. Farfuriile care vor trece, una cate una, pe farfuria de serviciu vor fi cele pentru antreuri, supa, diverse feluri principale cat si cea pentru desert. Farfurioara pentru unt, impreuna cu cea pentru paine si chifle, se aseaza deasupra farfuriei de serviciu, pe partea stanga.

In mod firesc, langa farfurii vor sta tacamurile, oferite prin acelasi serviciu de inchiriere tacamuri. Aici regulile sunt la fel de simple si destul de logice. Furculitele stau mereu la stanga farfuriei de serviciu, la 1 cm distanta fata de farfuria suport cu furchetii in sus, la dreapta vor fi plasate cutite si linguri. Ordonarea lor se face in functie de cum vor fi folosite la masa, invers servirii felurilor de mancare, de la exterior spre interior, toate sunt aliniate functie de marginea de jos a farfuriei de serviciu. Vom avea in consecinta furculita pentru antreuri, cea normala, cea pentru peste, salata, furculita pentru primul fel. Imediat langa farfurie va sta furculita care va fi utilizata prima.

Cutitele se aseaza cu taisul spre interior, ordinea fiind la fel ca a furculitelor, in functie de felurile servite. Astfel avem de la farfurie spre exterior cutitul normal, de la primul fel, cutitul de peste, cutitul pentru desert. Mai este si cutitul pentru unt care sta mereu pe farfuria pentru unt.

La final avem lingura si linguritele, la dreapta cutitului. Lingurile de supa se pozitioneaza la dreapta cutitului pentru peste, cele pentru desert deasupra farfuriei. Cat despre pahare, pe orice masa se vor gasi paharul pentru apa, pentru vin alb si pentru vin rosu, toate asezate la dreapta farfuriei, mai sus de cutite, nu mai mult de trei. Pentru sampanie se vor folosi pahare tip flute sau cupe, luand locul paharului pentru vin rosu. Paharele destinate bauturilor aperitive vor fi pe tavi, pe mese separate sau la bufet, eventual in alte camere.

Va dorim pofta buna! ????

Sursa foto.

Scrie-ne comentariul tau

Emailul tau nu va fi facut public.